Mina teleskop

 

 

 

Min nya montering  med Losmandys GM 11 med Gemeni.

Den vita tuben är av märket  Takahashi.Modellen heter FS102 och är en 4" fluorite refraktor . Den lilla tuben är min gamla Televue Pronto som numera får tjäna som min guidetub. Hur detta "paket" är fotomässigt får väl framtiden utvisa.

 

 

   

Har under många år bara drömt om att äga ett Televue teleskop. Hade turen att komma över ett beg exemplar till ett mer lagom pris.

 Pronton är  just nu mitt favoritinstrument just pga dess smidighet och dess fantastiska synfält. Har trots dess mkt lilla format en otrolig upplösningsförmåga på planeter. Öppningen ligger på endast 70mm och är endast 480mm i brännvidd.

Om du funderar på ett reseteleskop så kan jag varmt rekomendera denna mirakeltub.

 

 

Såld

Min synta tub. Tuben är  en sk akromatisk refraktor. Storleken på linsen är 150mm. brännvidden 1200mm vilket gör att tuben är en  f/8. Efter lite första jämförelser så slår den visuellt otroligt nog Meaden på många galaxer och nebulosor. Jag vill dock betona att jag bara testat i ett lätt ljusförorenat Örkelljunga. Ett teleskop som kan  rekomenderas till dig som är främst på jakt efter ett visuellt instrument. Har vissa begränsningar när man fotograferar i färg. Ljusstarka stjärnor kan få lite blått runt sig då man fotograferar dessa. Ett kanon intrument även för planeter,måne och sol.

 

Såld

Min 10"  Meade på en Lx 50 med en Magellan II till så jag lättare hittar. Även detta teleskop är ett mkt välbevarat exemplar som jag kommit över beg. Har inte hunnit testa den så mkt än, men den är en mkt bra ljussamlare. Objekt som M13 är en fantastisk syn i dessa tuber. Synfältet i den är dess största nackdel. Om du funderar på en sådan här tub ,så köp en fokalreduserare. Med en sådan så blir det ett helt annat instrument när du tittar visuellt. Instrumentet ska vara ett bra teleskop för fotografering. Mer om detta framöver.