Halvmånen den 19/12 2004

Bilden är sammansatt av ca 25 stackade bilder tagna med Toucam webkamera.Teleskopet för kvällen var min gamla trotjänare 6"Syntan. Det gick åt cirka  50x 30 sekunders avi filmer  för att få tillräckligt material. Man får ju kasta en hel del.

Seeingen var inget bra denna kvällen vilket gjorde att Barlowen som jag brukar använda fick ligga kvar i väskan. Det kändes fullt tillräckligt ändå med alla dessa 25 bilder  att få ihop. Har varit väldigt svårt att trolla bort alla skarvar och det kan hända att något kritiskt öga kan hittas någon. Bilden som ligger ute är endast 75% av dess riktiga storlek och rejält nedbantad. Känns inte rimligt att lägga ut flera Mb stora bilder på sidan. Därför får denna  328kb stora bilden duga även om det blir lite detaljförluster. Medvetet denna gången har jag valt en mer softad version utan att ändra i lagren på Registax.

Över förväntan klarade  faktiskt Registax av att jobba med så stora bilder om jag nu  hade velat.

Bildbehandlingen denna gång har lärt mig massor av hur jag får gå tillväga när jag en dag sätter ihop deepsky mosaikbilder.

Drog in alla sladdar från tub och kamera och fokuserare in i huset denna gången. Varmt och skönt och funkade helt perfekt.